Folkemøde i Køge?

Jeg har gennem de sidste 4 år som formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune haft MANGE gode snakke med borgere fra HELE kommunen. Jeg tror stort set, min lille, blå FIAT 500 og jeg har kørt til samtlige byer

 

Jeg har gennem de sidste 4 år som formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune haft MANGE gode snakke med borgere fra HELE kommunen. Jeg tror stort set, min lille, blå FIAT 500 og jeg har kørt til samtlige byer - måske er der et par enkelte, som jeg har tilgode, men stort set har jeg og ofte sammen med medarbejdere fra forvaltningen været vidt omkring i forbindelse med sager, som borgerne har bedt os kigge på og finde løsninger på sammen med dem.

Jeg har også kunne konstatere, at vi har en geografisk set stor kommune, som spænder langt og bredt.

Det er spændende at komme rundt og se, hvordan de forskellige byer ser ud, og opleve hvor engagerede man er i de forskellige bysamfund.

 

Jeg har også gennem de sidste 4 år holdt utallige borgermøder - både på rådhuset og ude rundt omkring i kommunen alt efter, hvad sagen drejede sig om. Både sammen med enkelte personer i en specifik sag men også i store forum, hvor store emner som fx. kystsikring skulle debatteres.

Jeg mener faktisk, at jeg og mine byrådskolleger gør en stor indsats for at engagere os så meget, vi overhovedet kan i HELE vores kommune og har oprigtigt interesse for ALLE områder. 

 

Alligevel møder vi byrådsmedlemmer ofte den holdning (og især til kommunalvalget), at “… alt sker i Køge by, og at vi ikke interesserer os for andre områder”. Det synes jeg er så ærgerligt, når jeg nu ved, at det ikke er rigtigt. For jeg mener, at vi skal arbejde benhårdt på at ALLE BORGERE oplever, at vi bor i en SAMLET KØGE KOMMUNE.

 

Derfor har jeg været i tænkeboks for at spekulere over, hvordan vi kan ændre det, så både borgere og byrådsmedlemmer føler vi går samme vej og at vi sammen kan SPARE MED HINANDEN i forhold til VISIONER, TANKER FOR FREMTIDEN og de UDFORDRINGER vi sidder med i Køge Kommune. Det er så trist, at det stort set kun er i sparetider, at vi skal bruge borgernes inputs, når det famøse “sparekatalog” sendes ud.

 

Sidste gang jeg var med til Folkemødet på Bornholm tænkte jeg, at det koncept skal vi da have til Køge. Ikke fordi at samtlige politikere i Danmark, debattører og andre kendisser skal valfarte til Køge, men fordi jeg tænkte, at vi skulle have vores eget. Vores helt eget folkemøde, hvor vi i byrådet kan komme tæt på borgerne i kommunen.

 

Derfor foreslog jeg ved sidste byrådsmøde, efter Kirsten Larsen fra de Konservative havde efterlyst et forum for debat med borgerne, at Kirsten, borgmester Marie Stærke og jeg sætter os sammen og tænker tanker i forhold til et setup for et helt eget FOLKEMØDE I KØGE. Jeg tror virkelig, at det kunne rykke lidt ved de holdninger, der også er til “os politikere”.

For jeg kan selv huske fra Folkemødet på Bornholm, hvor spændende og inspirererende det var, at kunne komme helt tæt på politikerne og få en god snak med dem om, hvad vi kæmper med i kommunerne. Det samme kunne borgerne i Køge Kommune komme med til os fra byrådet.

Det ville være alletiders mulighed for os som politikere på rådhuset at komme ud og debattere med vores borgere i kommunen om vores fælles fremtid.

 

Så derfor har jeg inviteret Marie og Kirsten til kaffe hos mig, så vi kan se at få stablet det allerførste FOLKEMØDE I KØGE på benene.

 

Mette Jorsø, 2. viceborgmester og gruppeformand for Venstre i Køge

Venstre i Køge afholder generalforsamling

Onsdag den 27. februar kl. 19.00
I Ravnsborghallens cafeteria
Ravnsborgvej 3, 4600 Køge

Læs mere …

Vær med