Workshop om idrætten ind i folkeskolen

27 top engagerede og interesserede gæster deltog i Venstres workshop med titlen “Idrætten ind i folkeskolen” i Castus Park på Herfølge Stadion.

Vi havde inviteret ind til en aften med sport, motorik og bevægelse på dagsordenen og fået dygtige og kompetente foreningsfolk, 1 skolebestyrelsesformand samt en skoleelev fra 8. klasse til at holde oplæg.

Og hvorfor havde Venstre så inviteret ind til denne workshop? Jo, vi er vældig optagede af, hvordan vi bedre kan få skoledagen og foreningslivet til at hænge sammen med den nye folkeskolereform. Al forskning viser nemlig, at aktive børn er børn, der også lærer bedre. Skoleeleverne skal være glade for at gå i skole, så de også lærer en masse, som de kan tage med sig i deres videre uddannelsesforløb.

En række spørgsmål blev stillet:

- skal børnene i vores kommune gennem et grundmotorisk forløb inden de starter i 0. kl.?

  • hvordan får vi idrætten ind i folkeskolen?
  • får vi som forældre en lettere hverdag, hvis vi ved at børnene har dyrket sport, når vi henter dem fra skole/SFO?
  • hvordan får vi skolerne med? Er lærernes dagligdag for presset?
  • er kommunikationen god nok?

Et godt bud er “Skolen i virkeligheden”. Skolenivirkeligheden.dk arbejder på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende tilbud der kan give børn oplevelser de husker resten af livet. Skolen i Virkeligheden i Køge Kommune har til formål at bringe virkeligheden ind i skolen, og skolen ud i virkeligheden. Skolen i Virkeligheden Køge er et digitalt værktøj, der skal gøre det let og overskueligt for kommunens lærere og pædagoger at finde inspiration til at inddrage Køges mange ressourcer i skoledagen. 

Her kan man byde ind med sig selv, sit arbejde, forening eller firma som et tilbud, man kan udbyde til skoler.

 

I Venstre synes vi det kunne være fantastisk, hvis vi kunne kombinere en spændende og aktiv skoledag for vores børn i hele kommunen, så de er aktive og glade og kan lære en masse. Vi ved, at det allerede gøres rigtig mange steder, men der er helt klart også potentiale til at blive bedre.

Det vil vi gerne være med til at stå i spidsen for.

 

For hvis dét kan lykkes, så kan vi give vores børn gode vaner, som de kan bruge i hele deres uddannelsesforløb.

 

Mette Jorsø, 1. viceborgmester og gruppeformand for Venstre i Køge

Nytårsbrunch 2018

Traditionen tro holder Venstre i Køge den årlige Nytårsbrunch i Køge Golfklub.

Søndag den 28. januar 2018, kl. 10-13 i Cafe &  Restaurant Tee, Gammel Hastrupvej 12, 4600 Køge.

Læs mere …

Vær med