I spidsen for + på kommunekontoen

Budgetforhandlingerne er lige gået i gang og det er med det gode resultat at vi har godt 10 mio. i plus på kontoen. I sidste uge offentliggjorde kommunen de konkrete tal, som viser, at vi er gået fra et forventet underskud på 30 mio. kroner til et overskud på godt 10 mio. for perioden 2018-2021.

Altså er Køge Kommunes økonomi kommet i balance igen.

Flere køgensere er i arbejde og færre er på overførselsindkomst, og det giver et godt økonomisk afsæt for de kommende budgetforhandlinger, som vi politikere nu er i gang med.

 

Det positive resultat på den økonomiske udvikling skyldes bl.a. at vi i den grad er lykkedes med strategien om at investere i udvikling og vækst.

Både i industrikvarterer som STC, der pt. melder udsolgt, men også alle de mange virksomheder der ligger rundt omkring i vores kommune i mindre byer er vigtige for udviklingen.

 

I de sidste 3 år har Venstre formået at hæve gennemsnitsindkomsten i kommunen pr. indbygger, så vi forhåbentlig snart kan ligge på landsgennemsnittet.

 

Det har været et strategisk mål i Venstre at udvikle og vækste i vores kommune gennem mange år, og strategien har nu båret frugt. Flere borgere og flere virksomheder er flyttet til kommunen. Og de borgere som er flyttet hertil er økonomisk bedre funderet end tidligere. Derfor skal vi også sørge for, at der er boliger til dem i by og på land, ved hav og ved skov.

 

Det betyder flere penge i kommunekassen, når der kommer flere penge ind via skatten.

 

Et andet vigtigt perimeter for den gode økonomi er økonomiaftalen mellem regeringen og KL, som har fået positiv betydning for kommunens økonomi.

 

Med gode 10 mio. kroner i overskud er vi politikere gået i gang med budgetforhandlingerne. Det betyder faktisk, at vi kunne undgå at sende de spareforslag ud til høring igen. Når vi alligevel vælger at gøre det, er det fordi,  at vi ønsker at omprioritere midler fra forskellige områder og flytte dem andre steder hen.

 

Jeg er SÅ glad og tilfreds med, at vi i Venstre har stået i spidsen for dette flotte resultat, som vi har arbejdet på at få vendt fra underskud til MILLIONOVERSKUD. Vi har styr på finanserne!

 

Mette Jorsø, 1. viceborgmester og gruppeformand for Venstre

Bestyrelsesmøder

BESTYRELSESMØDER 2018:

Hvis du har spørgsmål til bestyrelsen, så kontakt formand Henning Bjørn Christiansen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere …

Vær med