Nærheden tilbage i kommunen

Venstre i Køge ønsker mere kontakt mellem borger og kommune

Centralisering er ikke et mål

Det skal gøre nemmere for skoler, daginstitutioner og plejehjem at få løst dagligdags problemer - f.eks. skal det være nemt for daginstitutionerne at hive fat i pedellen, der kan hjælpe med praktiske gøremål.  Plejehjemmene skal ikke tvinges til at købe mad bestemte steder, men have frihed til, inden for budgettet, måske til at ansætte en til at lave mad. Skolebestyrelserne har fået en stor selvbestemmelse, der selvfølgelig skal forvaltes i dialog og samarbejde med skoleledelse.

Beslutninger træffes tæt på

Det er vigtigt at lokalområder har en stemme i samarbejde med byrådet. Vi er ikke bange for at dele beslutningerne og ansvaret med f.eks. borgerne i et lokalområde eller med virksomhederne i fællesskab. Der er udarbejdet en landdistriktspolitik, udarbejdet på baggrund af 18 høringssvar fra forskellige mindre landsbyer og samfund i kommunen. Der etableres lokalråd, der kan forvalte og bestemme i samarbejde med byrådet. 

Hvad er en kommune?

Kommune kommer af det engelske ord "common"/fælles.  Vi er nødt til at tage diskussionen om, hvad det faktisk er, som vi SKAL være fælles om og så prioritere derefter, også når det kommer til de svære situationer. Måske er er ting, som kommunen gør i dag, som ikke er ting, som SKAL gøre, men som KAN gøres. Vi vil selvfølgelig velfærd, men er også realistiske omkring budgettet.

Nytårsbrunch 2018

Traditionen tro holder Venstre i Køge den årlige Nytårsbrunch i Køge Golfklub.

Søndag den 28. januar 2018, kl. 10-13 i Cafe &  Restaurant Tee, Gammel Hastrupvej 12, 4600 Køge.

Læs mere …

Vær med