1.Dialogen skal styrkes
Dialogen mellem borgere, lokalområder, medarbejdere, institutioner og politikere skal styrkes. Vi skal finde en ”Køge‐model” for borgerdialog som forberedelse og opfølgning på politiske beslutninger. Arbejdet forankres i økonomiudvalget og udarbejdes i samarbejde med forvaltningen.
2.Køge kommune skal være en grøn pionér kommune
Køge kommune skal i mål med sin ambitiøse klimahandlingsplan. Køge kommune skal via sin indkøbspolitik bidrage til bæredygtigheden. Køge kommune vil fortsætte energioptimeringen af de kommunale ejendomme.
3. Det rene vand
At have rent drikkevand er af meget stor værdi. Derfor vil vi Køge kommune aktivt beskytte og overvåge vore vandindvindingsområder, sådan at det rene vand også sikres for fremtidige generationer.
4. Den gode mad
Vores seniorer og ældre skal have god, duftende og velsmagende mad. Derfor skal det i det kommende af udbud om ældremad sikres, at maden laves lokalt i kommunen, så den hurtigt kan bringes til de ældre. Maden baseres i videst muligt omfang på lokalt producerede varer.
5. Vi skal kunne rekruttere og fastholde medarbejdere i Køge Kommune
Det er i fokus for Køge kommune at kunne rekruttere og fastholde dygtige medarbejdere. Det er nødvendigt for at kunne udvikle velfærden for vore borgere i kommunen i alle aldre.
Godt arbejdsmiljø, god trivsel og god ledelse skal tilsammen medvirke til, at sygefraværet blandt de kommunale medarbejdere er lavt.
6. Fokus på normeringer i skole, daginstitutioner og klubber
Det er helt afgørende at arbejdet med minimumsnormeringer fortsætter, således at der er tilstrækkelige voksne omkring vore børn og unge. Rammen for et godt børne‐ og ungeliv sikres her.
7. Køges skoler skal udvikles
Ud fra et 360 graders kig på Køge kommunes folkeskoler skole, skal der sættes gang i en ambitiøs skoleudvikling. Forældre og de dygtige faggrupper i skolerne, er de vigtige aktører i denne proces.
8. Mere tid til borgerne – mindre tid til bureaukrati
Køge kommune har arbejdet med, at fjerne bureaukrati eks. på børneområdet og ældreplejen. Mere kan og skal gøres. Vi vil bruge mere tid på borgerne og mindre tid på papirarbejdet.
Arbejdet påbegyndes i økonomiudvalget, og forankres i fagudvalg og forvaltning.
9. Balance på boligområdet
Der skal fortsat være balance i udbuddet af boliger. Der skal være boliger, der er til at betale. Det er vigtigt, at der er tilbud om almennyttige boliger, specielt vil vi have fokus på senior‐, ungdoms‐, studieboliger i hele kommunen. Der skal også ses på om ”Tiny Houses” kan udbredes til kommunens nye boligområder.
10. Straksaktivering
Det skal sikres, at raske velfungerende unge ledige under 30 år på kontanthjælp straksaktiveres og
tilknyttes afdelingen for vej‐ og parkområdet eller lignende til forefaldende arbejde i en periode
indtil vedkommende kommer i job eller uddannelse.
11. En ny tryghedspakke
Vi vil have fokus på, at borgere kan færdes trygt i alle boligområder. Derfor skal vi se på alle muligheder for, at sikre maksimal tryghed. Det kan være videoovervågning, natteravne mm. Vi vil have, at de unge bandemedlemmer i Køge på kontanthjælp, kommer hurtigere i arbejde eller uddannelse. Vi skal bruge de redskaber der er, for at ramme bandemedlemmer på økonomien. Der sættes derfor yderligere gang i brugen af “Al Capone‐metoden” i samarbejdet mellem politi, SKAT og kommune. Vi vil nedsætte et §17.4. udvalg, som skal komme med forslag til tryghedsforanstaltninger i de berørte boligområder i samarbejde med Helhedsplanen, politi, lokale foreninger m.fl.
12.Vi satser på fremkommelighed
Køge Kommune har gode trafikale forbindelser, men de skal være klar til fremtiden. Derfor skal der igangsættes en mobilitetsanalyse, hvor vi kan få en stærkere viden om trafikmønstret i
Det skal sikres, at raske velfungerende unge ledige under 30 år på kontanthjælp straksaktiveres og
tilknyttes afdelingen for vej‐ og parkområdet eller lignende til forefaldende arbejde i en periode
indtil vedkommende kommer i job eller uddannelse.
kommunen. Som et led i mobilitetsanalysen skal vi have vi kigget den kørende trafik efter i sømmene. Er der områder hvor den skal udbygges, og kan Køge kommune i højere grad blive en cykelby? Der skal også ses på seniorers mulighed for at komme rundt i kommunen. Der arbejdes for, at der kan blive gratis buskort for pensionister, så de kan bruge de offentlige busser til at komme rundt i kommunen. En ordning som eksempelvis Horsens kommune har indført.
13.Det specialiserede socialområde skal i balance
Mange borgere i Køge kommune har sammensatte problemstillinger, og modtager service fra mange forskellige dele af kommunen. Der har i denne byrådsperiode været nedsat et §17.4 udvalg, som har udarbejdet en række strategier for indsatsen på det specialiserede børne‐og socialområde. Disse strategier skal fortsat realiseres. Målet er at flest mulige borgere bliver herrer i eget liv.
Økonomien i området er også nødlidende. Vi forventer en tilførsel fra regeringen til området i forbindelse med de kommunal‐økonomiske forhandlinger i 2022.
Der igangsættes i 1. kvartal 2022 en dialog med interessenter om bedre sagsbehandling på rådhuset, herunder funktionen borgerrådgiver.
14. Modernisering af kommunale bygninger
Vi skal arbejde for at de kommunale bygninger moderniseres mhp. godt arbejdsmiljø, gode pædagogiske miljøer og gode læringsmiljøer.
15. Erhvervsservice
Køge kommune skal være en attraktiv erhvervskommune. Derfor skal kommunens erhvervsservice optimeres, så vi kan forbedre vores erhvervsklima. Derfor har vi også i forbindelse med konstitueringen taget initiativ til oprettelse af et erhvervs‐ og arbejdsmarkedsudvalg. Der skal være god dialog mellem erhvervslivet og kommunen. En sikker og hurtig byggesagsbehandling er vigtig for virksomhederne. Der skal ses på om byggesagsgebyret kan fjernes.
16. Køge som Team Danmark kommune
Det er vigtigt, at de mange talenter som Køge har på idrætsområdet kan blive boende i Køge. Derfor vil vi arbejde hen imod at Køge bliver en Team Danmark‐kommune.
17. Bedre tjek på kommunale udbud og indkøb
Med inspiration i den særlige Københavnermodel, skal der være tilsyn med dem der vinder offentlige udbud og indkøb.
18. §17.4. udvalget vedr. Køge Marina fortsætter
19. Der nedsættes §17.4. udvalg vedr. unges uddannelse og beskæftigelse.
Køge kommunes virksomheder og Køge kommunes selv som arbejdsgiver skriger på kvalificeret arbejdskraft. Samtidig vælger alt for få unge en erhvervsuddannelse eller uddannelse inden for den offentlige sektor. Vi vil med et tværgående 17.4‐udvalg arbejde med strategier og forslag til handlinger, der sikrer større samarbejde mellem kommune, uddannelser og erhvervsliv for at få flere unge i uddannelse og beskæftigelse og flere voksne i efteruddannelse og beskæftigelse
20. Køge Idrætspark
Det gode arbejde som følgegruppen for Køge Idrætspark har gjort, ønskes fortsat. Enten som følgegruppe eller som et §17.4 udvalg. En erfaren person sættes i spidsen for arbejdet. Der ønskes en bred inddragelse af interessenter og naboer med inspiration fra følgegruppen i Køge Nord.
21. Udlån af lokaler
Det skal gøres nemmere at låne kommunens lokaler – også for ikke‐folkeoplysende foreninger. Der skal ses på hvordan dette kan lade sig gøre
22. Genopretning af Køge Bugt
Køge Kommune skal arbejde aktivt for at samle kommunerne for genopretningen af Køge Bugt. Beslutningen om at dumpe slam i Køge Bugt er alvor, og der er brug for en samlet strategi for bugten. Vi skal sikre, at lokale og nationale myndigheder taler sammen, og at alle aktiviteter omkring Køge Bugt trækker i samme retning – nemlig mod at stoppe udnyttelsen og starte genopretningen af havmiljøet.
23. Flere lommepengejobs til unge
Vi vil arbejde for, at der aktivt findes lommepengejobs til unge, som ellers ville være udsatte i boligområderne.
24. Mindre trafik omkring torvet
Vi vil arbejde for mindre trafik omkring Køge torv, til fordel for en åben og levende byplads. Det skal undersøges om Køge Torv kan omlægges til (delvist) bilfri zone med henblik på at gøre Køge Centrum til et imødekommende og attraktivt byrum.